Κάθε σώμα αξίζει!

Η μόδα της κάθε εποχής επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο που οι άνθρωποι ντύνονται, βάφονται, κουρεύονται και όχι μόνο. Περιλαμβάνει επίσης ένα σύνολο προτύπων για το πώς ένα άτομο είναι «σωστό» να συμπεριφέρεται εν γένει και μεταδίδει έναν τρόπο ζωής, και συνεπώς έναν τρόπο σκέψης συνολικά. Κάπως έτσι η μόδα της περασμένης δεκαετίας ήθελε τις γυναίκες να έχουν τις αναλογίες της Kate Moss, πράγμα βέβαια που άμα δεν έχει μια γυναίκα στο καλούπι της, πολύ δύσκολο να γίνει πραγματικότητα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες διαφημίσεις για κρέμες αδυνατίσματος, ινστιτούτα ομορφιάς, κορσέδες και σάουνες και άλλες μαγικές λύσεις που προφανώς το μόνο βέβαιο αποτέλεσμα που είχαν είναι το κέρδος της βιομηχανίας αδυνατίσματος και η απογοήτευση των γυναικών που τα χρησιμοποιούσαν. Ταυτόχρονα, ήταν τόσες πολλές οι ελπίδες που καλλιεργούσαν οι διαφημίσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών αυτών, αλλά και οι προσδοκίες για το πώς οφείλει να είναι μια γυναίκα, που κάθε προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα δημιουργούσε αμέτρητα άσχημα συναισθήματα και μίσος για τον εαυτό και το σώμα. Όλα αυτά ήρθε να αλλάξει και να πολεμήσει το Body Positive Movement.

Το κίνημα για τη θετική στάση απέναντι στο σώμα, για την αγάπη και αποδοχή κάθε σώματος ανεξάρτητα από κιλά, ηλικία, ύψος και ατέλειες όπως κυτταρίτιδα και ραγάδες. Η θεωρία ότι κάθε σώμα αξίζει αγάπη, αποδοχή, θαυμασμό, σεξουαλική ελευθερία υιοθετήθηκε τόσο από το φεμινιστικό κίνημα, όσο και από την ίδια τη βιομηχανία θεάματος. Δημιουργήθηκε το plus size μόντελινγκ, με πανέμορφα μοντέλα όπως η Ashley Graham, η Olivia Campbell και η Hayley Herms που φωτογραφίζονται από χιλιάδες περιοδικά και συνεργάζονται με μεγάλους οίκους μόδας. Τα μεγαλύτερα σώματα όχι μόνο δεν υστερούν σε κάτι, αλλά έχουν κάθε δικαίωμα να απολαμβάνουν τόσο τα ρούχα, όσο και τα εσώρουχα, και το σεξ γενικότερα!

Πολλές εταιρίες εναρμονίστηκαν με τη νέα πραγματικότητα και κυκλοφόρησαν συλλογές με μεγαλύτερα νούμερα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η εταιρία εσωρούχων Baci που περιλαμβάνει στη νέα της σειρά White Label πολλά σχέδια από εσώρουχα που δεν έχουν σκοπό να κρύψουν το σώμα, αλλά να το αναδείξουν και να κάνουν τη γυναίκα να νιώσει όμορφη και ποθητή. Στο Erosart θα βρείτε κατηγορία PLUS SIZE με τα πιο μοντέρνα σέξι εσώρουχα διάσημων εταιρειών όπως Baci, Be Wicked, Music Legs®, Fantasy Lingerie κ.α. Οι συλλογές μας ανανεώνονται κάθε μήνα και πραγματικά αξίζει να την επισκεφθείτε, είτε online στο e-shop μας, είτε στο φυσικό μας κατάστημα στη Λεωφ. Κηφισίας 105 στο Μαρούσι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *