Προφυλακτικά…το μέγεθος μετράει

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα προφυλακτικά δεν είναι το αγαπημένο αντικείμενο των αντρών όταν η κουβέντα φτάνει στο σεξ. Άλλοι άντρες παραπονιούνται ότι χάνουν την αίσθηση, άλλοι ότι τους ενοχλεί το μέγεθος και η εφαρμογή.

Έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής καταλήγει ότι μόνο το 1/3 των Αμερικανών αντρών χρησιμοποιεί προφυλακτικό σε κάθε σεξουαλική επαφή.

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί είναι ότι το μέγεθος των προφυλακτικών που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά είναι αρκετά μεγαλύτερο από τον μέσο όρο του μήκους ενός πέους. Η βασική ιδέα των εταιρειών ήταν να κάνει τα προφυλακτικά πιο μεγάλα για να καλύπτει και τα μεγαλύτερα μεγέθη και να ικανοποιεί όλους τους καταναλωτές, αφού εκείνοι που έχουν μικρότερο πέος θα μπορούσαν να το διπλώσουν ώστε να τους κάνει. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα το προφυλακτικό να μην κάνει καλή εφαρμογή και αυξάνει τον κίνδυνο να γλιστρήσει από τη θέση του. Αντίθετα για μεγαλύτερα πέη (σε σχέση με τον μέσο όρο), οι εταιρίες κατασκευής προφυλακτικών κυκλοφόρησαν πολλές εναλλακτικές, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο προσβάσιμα τα μεγαλύτερα προφυλακτικά από τα μικρότερα. Κάτι τέτοιο επηρεάζει φυσικά και τη ψυχολογία των αντρών , γεγονός που οδηγεί στη μειωμένη χρήση προφυλακτικών.

Μια λύση είναι τα προφυλακτικά με συγκεκριμένα μεγέθη που διαφέρουν ανάλογα με τη διάμετρο του πέους. Για παράδειγμα η γερμανική εταιρεία Malesation έχει κυκλοφορήσει προφυλακτικά με διάμετρο αρκετά μικρότερη από τη συνηθισμένη (49 εκατοστά, όταν τα κλασσικά είναι 52/54 εκατοστά) έτσι ώστε να περικλείει κάθε άντρα και να γίνεται η σεξουαλική επαφή ασφαλέστερη και πιο ικανοποιητική. Η ίδια σειρά περιλαμβάνει τα ενδιάμεσα κλασσικά μεγέθη προφυλακτικών με διάμετρο 52 και 54 εκατοστά αλλά και τα πολύ μεγαλύτερα με διάμετρο 60 εκατοστά.

Δεν αρκεί η χρήση του προφυλακτικού από μόνη της για να αποφευχθούν οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες και η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, πρέπει να γίνεται και σωστή χρήση αυτού και η κατάλληλη επιλογή σύμφωνη στα μέτρα και τις ανάγκες και των δύο παρτενέρ.

Δείτε τα προφυλακτικά μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *