Πως να επιλέξω Δονητή?

Δονητές: Βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη

Ψάχνετε για δονητή αλλά δεν είστε σίγουροι τι να αγοράσετε; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να πάρετε τη σωστή απόφαση… Η αγορά ενός δονητή πρέπει να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία! Σήμερα υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές κατηγορίες δονητών για να διαλέξετε – σημείου G, bullets, διπλοί, ζευγαριών κ.α. – οπότε είναι κατανοητό αν αισθάνεστε λίγο μπερδεμένοι!

Όλα τα παιχνίδια σχεδιάζονται είτε για εσωτερική είτε για εξωτερική χρήση ή και για τα δύο. Το πρώτο που πρέπει να αποφασίσετε είναι το πώς θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε. Πάρτε την απόφασή σας με βάση το πώς διεγείρετε τον εαυτό σας ή τι σας φέρνει σε οργασμό!

Είτε επενδύετε στο πρώτο σας sex toy είτε δοκιμάζετε κάτι νέο, έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να λάβετε υπόψη έτσι ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή για τις δικές σας ανάγκες.

1) Διαστάσεις:

Ελέγξτε τις διαστάσεις για να βεβαιωθείτε ότι είστε ικανοποιημένοι με το μέγεθος – μπορεί να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από ό,τι νομίζατε. Και βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει και η εμφάνισή του!

2) Υλικό:

Οι δονητές διατίθενται σε μια τεράστια γκάμα σχημάτων και μεγεθών, υπάρχει επίσης και μεγάλη ποικιλία υλικών.

 • Σιλικόνη: Ένα από τα πιο διαδεδομένα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι η σιλικόνη. Είναι εξαιρετικά απαλή και έχει ιδιότητες ασφαλείς για το δέρμα. Για επιπλέον ασφάλεια, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν “σιλικόνη ιατρικού βαθμού / medical grade silicone”, η οποία είναι σιλικόνη που έχει δοκιμαστεί για βιοσυμβατότητα για να διασφαλιστεί ότι το υλικό δεν γίνεται τοξικό όταν εκτίθεται σε σωματικά υγρά και ως εκ τούτου είναι κατάλληλη για χρήση σε ιατρικές συσκευές. Ωστόσο, να είστε σίγουροι ότι και οι δονητές από σιλικόνη που δεν γράφουν “ιατρικό βαθμό” εξακολουθούν να είναι ασφαλείς για το σώμα!
 • Jelly: Μαλακό και ελαφρώς εύκαμπτο, το jelly καουτσούκ – όταν χρησιμοποιείται για την κατασκευή δονητών – έχει σχεδιαστεί για να μιμείται την αίσθηση του δέρματος. Μία λιγότερο ακριβή εναλλακτική λύση στη σιλικόνη, αλλά αν έχετε αλλεργία στο λάτεξ, αποφύγετε αυτό το υλικό!
 • ABS Plastic: Το Ακρυλονιτρίλιο Βουταδιένιο Στυρένιο (ABS Acrylonitrile butadiene styrene) είναι ένα στιβαρό, μη πορώδες πλαστικό που διαμορφώνεται εύκολα και στη συνέχεια σχηματίζεται. Σκληρό αλλά λείο, το ABS είναι το υλικό για εσάς που προτιμάτε πιο σκληρούς δονητές.

Αποφύγετε οτιδήποτε περιέχει φθαλικές ενώσεις (χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την αύξηση της ευελιξίας), καθώς αυτές οι χημικές ουσίες συνδέονται με κινδύνους για την υγεία. Αναζητήστε την πιστοποίηση “χωρίς φθαλικές ενώσεις” στο κουτί. Τα προϊόντα σιλικόνης, ασφαλούς για το δέρμα καουτσούκ και σκληρών ABS προϊόντων δεν περιέχουν φθαλικές ενώσεις.

Οποιοδήποτε προϊόν κατασκευασμένο από TPR, TPE και οποιαδήποτε υλικά “ρεαλιστικής αίσθησης” χρειάζεται σχολαστικό καθαρισμό μετά τη χρήση, καθώς είναι πιο πορώδη από τα σκληρότερα πλαστικά και τη σιλικόνη, γεγονός που τα καθιστά πιο ευαίσθητα στην ανάπτυξη βακτηρίων. Ωστόσο, όλοι οι δονητές θα πρέπει να πλένονται μεταξύ χρήσης, με ζεστό νερό και σαπούνι χωρίς άρωμα (εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στη συσκευασία).

Πολύ καλές επιλογές επίσης είναι το μέταλλο και το γυαλί. (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα υλικά κατασκευής δονητών, dildo και adult toys γενικά, μπορείτε να διαβάστε το αναλυτικό μας άρθρο «Εισαγωγή στα υλικά κατασκευής των ερωτικών παιχνιδιών, ή παιχνιδιών ενηλίκων (sex toys, adult toys)»)

 

3) Ρυθμίσεις, ταχύτητες και ισχύς

Δείτε το εύρος των ρυθμίσεων και ταχυτήτων που προσφέρονται και τον τρόπο με τον οποίο τροφοδοτείται. Οι δονητές που λειτουργούν με μπαταρίες τείνουν να είναι οι φθηνότεροι και πιο δημοφιλείς. Τα επαναφορτιζόμενα παιχνίδια είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά μπορείτε να αποφύγετε το συνεχές κόστος της αντικατάστασης των μπαταριών!

Λειτουργεί με απλή μπαταρία ή επαναφορτιζόμενη; Αυτοί είναι οι δύο πιο συνηθισμένοι τρόποι για να τροφοδοτήσετε τον δονητή σας και οι δύο μέθοδοι έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Μπαταρίες

Πλεονεκτήματα

 • Δεν χρειάζεται να περιμένετε να φορτιστεί ο δονητής σας – απλώς βάλτε τις σωστές μπαταρίες και είστε αμέσως έτοιμοι να ξεκινήσετε!
 • Εύκολο στο ταξίδι – απλώς αφαιρέστε τις μπαταρίες για να αποφύγετε λειτουργία όταν δεν την θέλετε!
 • Οι δονητές που λειτουργούν με μπαταρίες τείνουν να είναι πιο διακριτικοί σε μέγεθος!

Μειονεκτήματα

 • Οι μπαταρίες αποτελούν πρόσθετο κόστος.
 • Ορισμένοι δονητές απαιτούν ασαφείς και δυσεύρετες μπαταρίες.

Επαναφορτιζόμενο

Πλεονεκτήματα

 • Η φόρτιση διαρκεί αρκετά (συνήθως 2 ή 3 ώρες)!
 • Οι επαναφορτιζόμενοι δονητές είναι συχνά πιο ισχυροί!
 • Δεν χρειάζεται να αγοράζετε συνέχεια μπαταρίες αντικατάστασης!

Μειονεκτήματα

 • Οι επαναφορτιζόμενοι δονητές τείνουν να είναι πιο ακριβοί.
 • Πρέπει να περιμένετε να φορτιστεί πλήρως για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, κυρίως αν εξαντληθεί η μπαταρία ενώ το χρησιμοποιείτε.

4) Θόρυβος

Αν ανησυχείτε για το ότι θα σας… ακούσουν, αναζητήστε δονητές με την ένδειξη “whisper quite”. Ελέγξτε στην περιγραφή του προϊόντος αν δίνει το επίπεδο ντεσιμπέλ – οτιδήποτε 40db ή μικρότερο είναι εξαιρετικά αθόρυβο. Λάβετε υπόψη ότι ο ήχος ενός μέσου ψιθύρου είναι περίπου 30db και η μέση ένταση ομιλίας είναι περίπου 60db. Εάν επισκεφθείτε ένα sex shop και μπορείτε να ελέγξετε έναν δονητή, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τη ρύθμιση υψηλότερης ταχύτητας για να έχετε μια πραγματική ιδέα της έντασης.

 

 

 

 

 

 

Λιπαντικό!

Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό όταν χρησιμοποιείτε το δονητή σας. Τα λιπαντικά με βάση το νερό είναι τα πιο ασφαλή για τους περισσότερους, καθώς είναι οικονομικά, ασφαλή για το σώμα και γενικά δεν λερώνουν. Φροντίστε να ελέγξετε ποια λιπαντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το παιχνίδι σας και μην χρησιμοποιείτε ποτέ λιπαντικό σιλικόνης με παιχνίδια σιλικόνης, καθώς μπορεί να καταστρέψει το υλικό και να καταστρέψει το προϊόν σας.

Πώς θα καθαρίσετε τον δονητή σας!

Οι πρακτικές ασφαλούς σεξ είναι σημαντικές είτε με σύντροφο είτε μόνοι σας. Η διασφάλιση ότι τα παιχνίδια σας είναι καθαρά κρατά μακριά τις μολύνσεις και μπορεί να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής του παιχνιδιού σας. Ευτυχώς, το καθάρισμα των παιχνιδιών σας είναι εύκολο!

Πλύνετε το παιχνίδι σας με ένα άοσμο, αντιβακτηριδιακό σαπούνι, ζεστό νερό, πριν και μετά τη χρήση. Στα sex shops πωλούνται εξειδικευμένα αντιβακτηριακά καθαριστικά που μπορείτε να αγοράσετε μαζί με τον δονητή σας. Βεβαιωθείτε ότι το παιχνίδι σας είναι εντελώς στεγνό (το καλύτερο είναι το φυσικό στέγνωμα στον αέρα) πριν το αποθηκεύσετε στο κουτί του. Εάν δεν έχετε το κουτί του, προτείνουμε να αγοράσετε μια μεταξωτή ή σατέν τσάντα αποθήκευσης για να αποφύγετε τη σκόνη.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε και το άρθρο μας με τα 5 σημαντικά tips για να αγοράσετε τον πρώτο σας Δονητή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *