3 Μύθοι και 3 Αλήθειες για τον γυναικείο οργασμό

Η κάθε γυναίκα αντιλαμβάνεται διαφορετικά την ερωτική επιθυμία, τη σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό. Οι διάφορες και πολλές φορές μπερδεμένες πληροφορίες με τις οποίες μας βομβαρδίζουν καθημερινά σχετικά με τον «ιδανικό» οργασμό, την «τέλεια» κορύφωση, μας δημιουργούν ερωτήματα που επηρεάζουν τη σεξουαλική μας ζωή. Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε τρεις μύθους και τρεις αλήθειες που ξεδιαλύνουν το…τοπίο στο θέμα της γυναικείας κορύφωσης!

Μύθος 1ος: Όσο μεγαλώνεις σε ηλικία τόσο μειώνεται η ικανότητα να έχεις οργασμό.

Στην πραγματικότητα, όσο μια γυναίκα μεγαλώνει τόσο περισσότερη άνεση έχει με τον εαυτό της, το σώμα της και την σεξουαλικότητα της. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, 70% των 50χρονων γυναικών φτάνει σε οργασμό σε κάθε σεξουαλική της επαφή. Μεγαλώνοντας καταλαβαίνει κανείς τι απολαμβάνει περισσότερο και τολμάει και να το ζητήσει.

Αλήθεια 1η: Είναι συνηθισμένο φαινόμενο για μια γυναίκα να δυσκολεύεται να φτάσει σε οργασμό.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ταινίες τις γυναίκες να έρχονται σε οργασμό μέσα σε 5 λεπτά και μάλιστα ταυτόχρονα με τον σύντροφο τους, αλλά στην πραγματικότητα το 80% των γυναικών δυσκολεύονται να τελειώσουν μόνο με κολπική διείσδυση. Χρειάζεται λίγος χρόνος να βρεθεί ο κατάλληλος συνδυασμός ρυθμού-πίεσης στα σωστά σημεία και φυσικά είναι απαραίτητη η συμμετοχή της κλειτορίδας στο παιχνίδι. Ένα μικρό δονητάκι που θα ερεθίζει την κλειτορίδα παράλληλα με την διείσδυση, θα σας ερεθίσει ακόμα περισσότερο και θα σας φέρει σε οργασμό γρηγορότερα! Προτείνουμε την όμορφη δονούμενη καρδούλα HEART VIBE της RIANNE S!

Μύθος 2ος: Είναι αδύνατο για μια γυναίκα να έχει πολλαπλούς οργασμούς.

Ενώ λοιπόν είναι όντως δύσκολο ένα ζευγάρι να τελειώσει ταυτόχρονα, αυτό δε σημαίνει ότι μια γυναίκα δε μπορεί να τελειώσει τη μια φορά μετά την άλλη συνεχόμενα. Μάλιστα, κάθε επόμενη φορά είναι πιο δυνατή από την προηγούμενη! Κάτι τέτοιο είναι πιο εύκολο να συμβεί με ταυτόχρονο ερεθισμό πολλών διαφορετικών ερωτικών ζωνών π.χ. σημείο G μαζί με την κλειτορίδα, τις ρώγες ή και τον πρωκτό. Δοκιμάστε κλιπσάκια για τις θηλές όπως τα MINI MUNCHER NIPPLE CLAMPS της Guilty Pleasure κατά την διάρκεια της επαφής για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα.

Αλήθεια 2η: Είναι πιο πιθανό μια γυναίκα να έχει οργασμούς σε μια μεγάλης διάρκειας συντροφική σχέση παρά σε one night stands.

Μπορεί κανείς να νομίζει ότι τα πράγματα σε μια μεγάλη σχέση είναι χλιαρά και βαρετά, η αλήθεια είναι όμως ότι σε μια σχέση το ζευγάρι έχει μάθει πώς να επιτυγχάνει την απόλυτη απόλαυση ο ένας του άλλου και έχουν την άνεση να συζητήσουν πάνω σε ζητήματα σεξουαλικής φύσης αλλά και να πειραματιστούν. Το παν είναι βέβαια να υπάρχει επικοινωνία και διάθεση.

Μύθος 3ος: Ο οργασμός πρέπει να εκδηλώνεται πάντα δυνατά.

Κι όμως! Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια αντίδραση όταν έρχονται σε οργασμό! Μπορεί πάλι να περιμένετε ένα κινηματογραφικό τέλος με κραυγές που ξεσηκώνουν όλη τη γειτονιά, αλλά είναι πολύ πιθανό μια γυναίκα να είναι ήσυχη και κυρίως να «μιλάει» το σώμα της παρά το στόμα της. Οπότε μην θεωρήσετε ότι μια γυναίκα δεν πέρασε καλά μαζί σας επειδή δε σας έκαναν παρατήρηση οι γείτονες!

Αλήθεια 3η: Ο οργασμός δεν προσφέρει μόνο ηδονή – έχει κι άλλα οφέλη.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει μόνο με την ικανοποίηση και την ευχαρίστηση. Συνιστά και σημαντικό παράγοντα στην ψυχική ηρεμία και ισορροπία μιας γυναίκας. Ενεργοποιεί ορμόνες και ουσίες (όπως, νορεπινεφρίνη, σεροτονίνη, ντοπαμίνη και ωκυτοκίνη) που βοηθούν στην ψυχική διάθεση της γυναίκας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *